BLOG

Blog 6 - 04-05-2016


Na een aantal dagen geen internet te hebben gehad volgt hier weer even een update vanuit het warme Libanon.
Inmiddels hebben we er al twee projecten opzitten. Een in Miye w Miye, een klein dorpje in het zuiden van Libanon en in Zgharta, een stad in het noorden van Libanon.Het project in Miye w Miye was op een klein sportveldje. De eerste dag waren er slechts 13 kinderen, maar de tweede en derde dag waren er ruim 30 kinderen. We mochten samen met ze voetballen, basketballen en fun games spelen.Daarnaast mochten we getuigenissen en andere mooie verhalen met ze delen.Op dinsdagavond speelden we als Athletes in Action team een wedstrijd tegen het lokale team uit het dorp. Op het klein veldje met zo'n 100 toeschouwers en een geweldige sfeer werd er gestreden op het scherpst van de snede. Uiteindelijk wisten we met 8-7 te winnen, maar de Libanezen vertelden ons dat het 7-7 was, waarna zij ook met strafschoppen wonnen. Gelukkig weten wij wel beter.Tijdens het project in Miye w Miye was de catering uitstekend geregeld. Een echtpaar vanuit de lokale kerk verzorgde iedere dag een andere maaltijd uit de Libanese keuken. Geweldig om de passie van deze mensen te zien.
Na een hectische 'rustdag' waarop veel gebeurde reisden we af naar het noorden van Libanon. We sliepen in een kerk waarmee we samen het project in Zgharta leidden. We hadden Libanese vrijwilligers die ons hielpen op een werkelijk formidabele locatie. Het voetbalstadion van Salam Zgharta. Van vrijdag tot en met zondag ontvingen we iedere dag tussen de 80 en 140 moslimse kinderen. Geweldig om hiermee te sporten. We gaven ze voetbal- en basketbalclinics en ondanks dat we wat vermoeid zijn, putten we kracht en energie uit het sporten met de kinderen. Gisteravond sloten we het project in Zgharta af met een wedstrijd tussen Athletes in Action Nederland/Libanon tegen leiders van de kinderen en een aantal kinderen.Deze wedstrijd werd overtuigend met 4-0 gewonnen in het stadion onder toeziend oog van alle kinderen.
Inmiddels zijn we weer terug in Beiroet waar we twee rustdagen hadden. Op de eerste rustdag hebben we heerlijk gerelaxt en vrijwel niks gedaan. Op de tweede rustdag gingen we naar een heerlijke relaxplek en gingen we eten bij een Libanees thuis.
Gisteren is ons nieuwe project gestart, maar helaas niet voor Albert, Aron en mijzelf. Wij waren ziek, net als vele anderen van het team. Vandaag voelen we ons al iets beter, maar nog niet goed genoeg om naar het project te gaan.
Willen jullie voor ons en het team bidden?

Blog Blog 6 - 23-07-2016

Daar zijn we dan! Na een voorspoedige vlucht zijn we aangekomen in het land van bestemming: Libanon!

Nadat we gisterochtend vanaf Schiphol waren vertrokken en tussendoor 'even' een tussenstop van zeven uren hadden overleefd in Athene, vlogen we om 23:55 uur Griekse tijd richting Beiroet, de hoofdstad van Libanon.

Inmiddels hebben we de eerste nacht achter de rug, en dat was me er eentje.....

Snikheet op de kamers waar we met vier à vijf personen slapen, de airco's werken niet (daar wordt aan gewerkt hebben we ons laten vertellen), maar bovenal zijn we dankbaar dat we veilig zijn aangekomen! Ondanks dat het heet was in de slaapkamers zat iedereen behoorlijk uitgerust bij het ontbijt/lunch rond een uurtje of half twaalf. Van tevoren werd er gezegd dat het eten niet altijd even lekker is, maar wij als Friezen hebben daar nooit zo'n last van. Dat bleek ook vandaag, want wij hebben heerlijk gegeten.

We slapen ten oosten van Beiroet in een school met verschillende verdiepingen. Het uitzicht op het dak is magnifiek en daarnaast is er genoeg ruimte voor ontspanning. Vandaag (zaterdag) is nog een rust/voorbereidingsdag, waarna we morgen naar de kerk gaan in Beiroet en maandag begint dan ons project!

Blog 5 - 21 juli 2016


Op dinsdagavond begon voor ons de voorbereidingsconferentie op een zeer fraaie locatie in Ede. Een bosrijk gebied met veel ruimte voor fysieke inspanning.


Op de dinsdagavond begonnen we met een meeting waarna we vrije tijd hadden en vervolgens konden we genieten van onze nachtrust. Voor de een verliep de nacht beter dan de ander, maar we komen hier natuurlijk niet voor onze rust.Nadat we ons ontbijt achter de kiezen hadden, richtten we ons op de worship waarna we ons fysiek volledig mochten geven. Er stonden uitdagende activiteiten op het programma waarin we als team elkaar beter mochten leren kennen, maar ook fysiek alles mochten geven.'s Avonds na het diner hadden we een zeer inspirerende dienst met een sterke preek, waarna we nog even vrije tijd hadden totdat we gingen slapen.
Op donderdagochtend was er weer een druk programma, want na het ontbijt en een korte meeting stonden er verschillende clinics op het programma. We konden kiezen uit voetbal, volleybal, basketbal en dans.Albert had gekozen voor voetbal en Aron en Robin gingen basketballen. Binnen ons team hadden we afgesproken dat we allemaal een 'andere' sport dan normaal zouden gaan beoefenen. Tijdens deze clinic kregen we een aantal fijne kneepjes van het vak mee, maar mochten we ook zelf een clinic voorbereiden en geven aan de andere deelnemers. Iets wat we de komende twee week in Libanon ook vaak mogen gaan doen!Op het einde van de middag werden er nog wasjes gedraaid (ja ook mannen kunnen dat) en vervolgens werden er workshops gegeven. Wij hadden gekozen voor de workshop 'Omgaan met verschillende culturen'.Een workshop die erg goed van toepassing is voor de mensen waarmee we om zullen gaan in Libanon. Op dit moment zitten Aron en ik (Robin) heerlijk te genieten van de bosrijke omgeving aan een houten picknicktafel. Albert zou wel weer de praatpaal aan het uithangen zijn zoals hij wel vaker doet deze dagen ;)
Morgenochtend vertrekken we vroeg richting Schiphol, en dan zal ons project echt gaan starten! 

wordt vervolgd..........Blog 4 - 11-07-2016

Op zondag 10 juli hebben wij in onze gemeente bij de groepen 7 en 8 iets vertelt over ons project en hebben we Fun Games gedaan!

Aan het eind van de kinderdienst mochten wij het podium op om de kinderen een impressie te geven over over project en om te vertellen wat Athletes in Action allemaal doet. Aan het einde hiervan werd er voor ons gebeden en vervolgens gingen we met alle kinderen en groepsleiders naar buiten om gezellig spelletjes te gaan spelen! We deden onder andere de spellen:

- estafette door middel van bekertjes water naar de overkant te brengen
- Annemaria Koekkoek
- Naamspel door de bal te gooien

Onder andere deze spelletjes mogen we ook in Libanon gaan doen. Alle kids deden erg enthousiast mee en het weer was geweldig!
Wij hebben erg genoten en kijken er naar uit om dezelfde spellen te gaan doen in Libanon.
Nog 9 dagen en dan begint het project al!
Houd onze website in de gaten voor meer leuke foto's, blogs en nieuwtjes!

Blog 3 - 06-07-2016

Sjouke Simon de Boer is 24 jaar oud en woont in Drachten.Vorige zomer is hij met de organisatie Operatie Mobilisatie op project geweest naar Libanon. Wij bezochten hem afgelopen zaterdag, 2 juli, bij hem thuis.

Toen Sjouke Simon hoorde van onze plannen om naar Libanon te gaan was hij al snel enthousiast. Hij nodigde ons al snel uit bij ons thuis en die kans wilde wij natuurlijk niet laten liggen. Wij kennen Sjouke Simon via onze gemeente en daarnaast was hij de gitarist tijdens ons etentje.
Sjouke Simon liet deze middag een mooie film zien over Libanon. Deze film is in elkaar gezet door de groep waarmee hij reisde zodat anderen een goed beeld hebben bij alle activiteiten die zij gedaan hebben en hoe het land eruit ziet. Daarnaast hebben wij nog vele foto's en mooie verhalen mogen zien en horen en zijn we alleen nog maar enthousiaster om op dit fantastische project te gaan! 

Blog 2 - 01-07-2016

Afgelopen woensdag, 29 juni, stond er een vrijwillige Sportcommunity-dag op het programma in Groningen. Wij zijn daar alledrie bij geweest!

Omstreeks 11.00 uur begonnen we met acht teamleden die allemaal naar Libanon gaan komende zomer. Onder het genot van een kopje koffie of thee kregen we een interessante training van Paul Stoorvogel. Tijdens deze training ging het over de missie van de kerk, de opdrachten van Jezus en een mooi gedeelte over discipelschap. Gedurende de training werd er aan de hand van bijbelteksten gekeken hoe Jezus connecties met onder andere zijn discipelen, met God, maar bovenal de mensen aan wie Hij Zijn verhalen mocht vertellen had. Dit wordt ook wel een 'driehoeksrelatie' genoemd (Boven = God, binnen = discipelen, buiten = omstanders die Zijn verhalen hoorden).
Nadat deze training was afgelopen gingen we met z'n allen lunchen en kwamen ook de mensen van de Sportcommunity 'FaceOff' bij de groep. Zij houden iedere woensdagmiddag en avond een community in de Groningse wijken Paddepoel en Vinkhuizen.
Tijdens de lunch werd er verteld wat het thema van vandaag was en wie er had voorbereid. Nadat alles duidelijk was mochten we de wijk in en hebben we de hele middag gevoetbald en leuke spelletjes gedaan met de kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar. In de pauze werd er een stukje uit de Bijbel verteld en werd er gedronken en gerust om vervolgens weer lekker te sporten.

Persoonlijk was het voor ons drieën een zeer geslaagde dag. We mochten sporten en met de kinderen in gesprek gaan over verschillende zaken. Erg interessant en vooral toepasselijk om dit straks ook in Libanon zo te gaan doen!
Albert is de avond nog gebleven en toen gingen zij naar het AZC in Annen. Iets wat Albert geweldig vindt, want hij doet ook vrijwilligerswerk bij het AZC in Drachten. 

Wij hebben alledrie geleerd en genoten van deze dag en kijken uit naar de community's die wij mogen gaan opzetten en bemoedigen in Libanon.

Blog 1 - 20-06-2016

Afgelopen zaterdag hebben Aron, Albert en Robin hun sponsoractie gehouden voor hun reis naar Libanon komende zomer.

Om 17.15 uur kwamen de eerste gasten binnendruppelen en zochten ze hun plekje in de herberg van de Vrije Baptisten Gemeente Bethel in Drachten. Dit is de gemeente waar wij ook allemaal bij betrokken zijn. Behalve dat we er de kerkdiensten bijwonen, zetten we ons ook in voor de gemeente. Alledrie zetten wij ons in binnen het kinderwerk door eenmaal per maand de techniek te verzorgen en daarnaast fotografeert Albert en schrijft Robin voor het magazine van de Bethelkerk. Vandaag hadden we de beschikking over een prachtige locatie waar wij onze gasten mochten verwelkomen.

Nadat alle 65 gasten aanwezig waren werd er geopend met gebed en kon het buffet worden geopend. Chefkok Martin Dijkstra had zich flink in het zweet gewerkt deze middag en avond, maar het resultaat mocht er absoluut zijn! Overheerlijke spaghetti met een eigen gemaakte saus. Er waren veel positieve geluiden over het buffet, want naast de pasta was er nog een nagerecht dat bestond uit Griekse yoghurt met walnoten en een vleugje honing. Tijdens dit nagerecht hield Albert een presentatie over Libanon en over het project dat wij daar gaan doen. Een zeer interessant stuk, want zo weten alle gasten waar zij Aron, Albert en Robin voor sponsoren. Aron hield een afsluitend woordje en na de koffie en thee keerden de gasten weer huiswaarts.

Nadat alles weer schoon en netjes was achtergelaten werd er nog nageborreld bij Robin thuis en kunnen wij (Albert, Aron en Robin) spreken van zeer geslaagde sponsoractie!

Deze sponsoractie is natuurlijk niet volledig op touw gezet door ons zelf. De sponsoractie is mede mogelijk gemaakt door:

- Jumbo Merkus de Drait (sponsoring van de volledige maaltijd)

- Martin Dijkstra (chefkok)

- Frank van der Vliet (beheerder VBG Bethel)

- Wijbe Bouma (ontwerper flyer)

- Sjouke Simon de Boer (gitarist tijdens de maaltijd)

- De vele familieleden en vrienden die geholpen hebben met de voorbereiding en het opruimen en schoonmaken van alle materialen na de maaltijd!

Op bovenstaande foto bid Daniël van der Veen (12) voor ons!